SPIE SAG Deutschland
Taal

Focus op uw
kerntaken- wij doen de rest.  

Alles begint bij een duidelijke afspraak.  

Contractvormen

Als aannemer ("contractor") is het van groot belang het aangenomen werk duidelijk te beschrijven. Een duurzaam goede relatie met de klant staat en valt bij eenduidige verplichtingen.

Traditioneel uitvoeren door middel van een heel gedetailleerd bestek is nog steeds een vaak voorkomende contract vorm: de klant heeft de regie en de kennis om het werk nauwkeurig te omschrijven, verzorgt zelf de belangrijkste materialen en wij zorgen als aannemer voor een veilige uitvoering conform de gegeven prijs, planning en kwaliteit. De klant inspecteert en controleert.

Ontwerp, engineering, uitvoering, onderhoud: een dienstverlener

In toenemende mate willen opdrachtgevers zich echter richten op hun eigen kerntaken, en minder bezig zijn met de werken aan hun infrastructuur. Ze geven de voorkeur aan een functionele beschrijving van de benodigde oplossing en zoeken een dienstverlener die mee kan denken, verantwoordelijkheid kan nemen en voor een groot gedeelte de details van de oplossing invult. Dat betekent dat opeenvolgende taken vaak worden gebundeld: de klant wil ontwerp, engineering, uitvoering en mogelijk ook beheer en onderhoud van dezelfde dienstverlener. Zo kan de klant uiteindelijk de kosten over de gehele levensduur beoordelen (Total Cost of Ownership).

De diverse technische disciplines die nodig zijn voor het project worden gecombineerd: bouwkundige en elektrotechnische aspecten moeten samen met de instrumentatie worden aangeboden. De klant wil zelf niet tussen de diverse specialisten "bemiddelen", en verwacht een totaal oplossing op basis van functionele eisen. Integratie, kwaliteit en veiligheid worden contractueel geborgd. De rol van de klant ligt bij het eenduidig vastleggen van haar eisen, en de uiteindelijke verificatie van het project resultaat.

In de afgelopen decennia zijn er veel goed uitgewerkte nieuwe contractmodellen ontwikkeld. In Nederland ondersteunt UAV-GC diverse "standaard" contractvormen, zoals Design & Construct", "Build, Operate and Maintain", of "Engineering, Procurement & Construction". Ook zijn er goede contracten voor een vergaande samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemers binnen een alliantie.

Deze contractvormen blijken uiteindelijk voor de klant veel tijd en geld te besparen!

Bohlen & Doyen heeft nationaal en internationaal belangrijke ervaringen opgedaan met deze moderne contractvormen. We hebben in de organisatie al jaren op de nieuwe eisen van deze contractvormen geanticipeerd. We luisteren nauwkeurig naar uw wensen en behoeften en denken mee over de daarbij best passende contractvorm. We kunnen ons met recht een betrouwbare en ervaren partner noemen in allerlei contractvormen. Onder "project management" kunt u meer lezen over de inhoudelijke manieren waarop we dat doen.

Contact

Bohlen & Doyen GmbH

Hauptstraße 248
26639 Wiesmoor

Deutschland


Tel: +49 4944-301-0
Fax: +49 4944-301-130

Email: info@bohlen-doyen.com
www.bohlen-doyen.com